Biografie

Robert van der Laarse (1965) Studeerde saxofoon lichte muziek aan het conservatorium van Rotterdam. Na een aanvankelijk klassieke scholing op alt saxofoon bij leraar Tom de Vette , inspireerde docenten als Ferdinand Povel, Dick de Graaf, en Ab Schaap hem tot de Jazz-geimproviseerde muziek.
Bewogen door de genialiteit van tenorsaxofonisten als John Coltrane, Wayne Shorter en Micheal Brecker switcht Robert over van alt – naar tenorsaxofoon als hoofd instrument.

Zijn eerste podium ervaring doet hij op met de fusionband “Wheels” , alwaar hij met medestudenten voornamelijk eigen composities speelde van bandleider M. Vishnudatt.
Na een groot aantal andere projecten als de Bigband van Ruud Bos,het Rotterdams conservatorium, Swinging Soul machine, Veronica Broadcasting band, Goud Van Oud, Robert vd Laarse Kwartet.
Clinicks met : Lee Konitz, Herb Geller, Michael Brecker, David Schnidero, studeerde Robert in 1994 af als Docerend en uitvoerend musicus (Bachelor en Master).

Robert is zich naast zijn werk als free-lance saxofonist en vaste bands, gaan richten op het lesgeven bij muziekinstellingen als TU Delft, Muziekschool Zoetermeer (1995 / 1998) en momenteel de SKVR muziekschool te Rotterdam.
Hier heeft hij in de loop van 15 jaar ervaring een lesmethode ontwikkeld in de vorm van een aantal studie boeken met meespeel CD`s.
Voor de SKVR Jazzschool  coacht Robert twee jazz combo`s, en hij schrijft de band arangementen. Verder dirigeerde Robert zes jaar lang de “BigBand Oud-Beyerland”.

In de Nederlandse muziek scene profileerd Robert zich de laatste jaren steeds meer als solo saxofonist in bands als Bopdeq – Jazz Propulsion – BigSax5.
Als sectie blazer is hij vooral actief in de bands Groove Station en Bonetti Music. Naast zijn vaste bands werkt Robert ook als free-lance saxofonist in veel verschillende Nederlandse bands.

1988

Eindexamen Bachelor degree

1999

Soundtrack speelfilm “Luna” van Aleggandro Agresstie

1990

Eindexamen Master degree // Swinging Soul Machine

1991

Goud Van Oud -met Veronica Broadcasting Band

1995

Docent TU Delft en Muziekschool Zoetermeer

1996

Docent SKVR muziekschool

1997

Dirigent BigBand Oud-Beyerland

2002

JazzFestival Breda Jaap Dekker JazzBand

2003

1e prijs solist Nationaal BigBand Concour Haarlemmermeer Concert in Oman met de band “Flat Out”

2004

(2e maal) 1e prijs solist Nationaal BigBand Concour Haarlemmermeer, Concert in Salzburg met de band “Groove Station”

2005

Jazz-Dance festival Oosterhout, Concert in Damascus met de band “Flat Out”

2006

Concerten in Krakau met de band “Groove Station”  //  Dizzy BigBand R`dam

2007

Soundtrack “Cillarshoek”  //  CD “Mind recet” met de band “Bopdeq”